Отвара се прво прихватилиште за жртве трговине људима

Србија планира да ове године отвори прво Прихватилиште за ургентни смештај жртава трговине људима за шта су обезбеђена средства и одговарајући простор, саопштило је Министарство за рад, а поводом 30. јула, Светског дана борбе против трговине људима организован је округли сто на тему сарадње државних органа у заштити права жртава.

Прихватилиште има капацитет за шест жртава, с тим да има могућности за прихват мајки са децом, и испуњава савремене стандарде за тај вид установе.

Наводећи да држава чини велике напоре на сузбијању трговине људима и заштити жртава, министар Зоран Ђорђевић казао је да јачање ресурса Центра за заштиту жртава трговине људима, успостављање Прихватилишта и активности на развоју компетенција свих стручњака у социјалној заштити и цивилном сектору представљају један од приоритета тог ресора.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, иначе, лиценцирањем је омогућило успостављање специјализоване услуге прихватилишта за ургентни смештај жртава трговине људима за особе женског пола старије од 16 година, као организационе јединице Центра за заштиту жртава трговине људима.

Округли сто организовао је Центар за заштиту жртава трговине људима, уз подршку Министарства и ОЕБС-а. (извор: Бета)

 



« Назад

2018 © Подршка жртвама