Смернице за накнаду штете жртвама – Нови Сад

Ефикаснији судски поступци, остварење права жртава кривичних дела и унапређење судске праксе у области накнаде штете жртвама кривичних дела, биле су основне теме стручног скупа који је у оквиру пројекта „Подршка жртвама и сведоцима кривичних дела у Србији” одржан у Новом Саду.

У средишту пажње било је представљање „Смерница за унапређење судске праксе у поступцима за накнаду штете жртвама тешких кривичних дела у кривичном и парничном поступку” које је израдила Радна група Врховног касационог суда (ВКС), а чију израду и публиковање је обезбедила Мисија ОЕБС-а у Србији.

Смернице су представиле судија Врховног касационог суда Радмила Драгичевић Дичић, заменик републичког јавног тужиоца Тамара Мировић и судија Врховног касационог суда Љубица Милутиновић, а скупу су присуствовали представници Виших јавних тужилаштава у Новом Саду, Сомбору, Суботици, Зрењанину и Виших судова у Суботици и Шапцу.

Представљање Смерница реализује се као део пројекта „Подршка жртвама и сведоцима кривичних дела у Србији”, који финансира Европска унија, а спроводи Мисија ОЕБС-а у Србији као изабрани партнер Министарства правде.



« Nazad

2018 © Подршка жртвама