Подршка жртвама – тренинг за будуће држаоце обука

Вршац - У оквиру пројекта „Подршка жртвама и сведоцима кривичних дела у Србији” у Вршцу је одржан дводневни тренинг за будуће држаоце обука пружаоцима подршке жртвама и сведоцима кривичних дела.

У обуци су учествовали представници правосудних органа, полиције, Правосудне академије, адвокати и представници невладиних организација.

Након детаљног представљања нацрта Националне стратегије за остваривање права жртава и сведока кривичних дела у РС и Акционог плана и освртом на улогу будућих службеника подршке и контакт тачака, учесници су активном партиципацијом у дискусији, утврђивали обим и садржину обука за будуће службенике подршке жртвама и сведоцима, као и контакт тачке при јавним тужилаштвима и полицијским управама.

Учесницима је одржано и предавање „Вештине комуникације са жртвама и сведоцима кривичних дела“, а организована је и медијска радионица посвећена комуникацији са медијима и улози органа поступања у медијском извештавању о жртвама и сведоцима.

Представници Мисије ОЕБС-а у Србији учеснике су упознали са нацртом Обрасца за појединачну процену и дискусија и његовом будућом употребом.

Пројекат „Подршка жртвама и сведоцима кривичних дела у Србији”, финансира Европска унија, а спроводи га Мисија ОЕБС-а у Србији као изабрани партнер Министарства правде.



« Nazad

2018 © Подршка жртвама